Loading...
Over ons2018-10-05T13:40:29+00:00

CREATIEF & BETROKKEN

Als de natuur comfortabel was geweest zou de mensheid nooit de architectuur hebben uitgevonden

Bij Witteveen Architecten hebben we naast de nodige creativiteit ook veel praktische kennis in huis. Nuttig en nodig. We kennen de regels rond het bouwbesluit, we hebben ervaring met procedures, inzicht in welstandseisen, verstand van vergunningen en vergunningsvrij bouwen.

We nemen een bijzonder positie in door een verregaande specialisatie in regelgeving bij renovatie en verbouw van monumentale gebouwen. Daaronder vallen ook haalbaarheidsstudies, alternatieve oplossingen, directievoering, toezicht en budgetbewaking gedurende alle fasen van een project.

Natuurlijk kennen we standaardoplossingen, toch is elk ontwerp is uniek. De verklaring is simpel: opdrachtgevers weten wat ze willen, wij weten hoe we dat in samenwerking met opdrachtgevers te realiseren. Het maakt niet echt verschil of het gaat om een complete woning, een nieuwe fabriekshal, een actueel fitnesscentrum. Dat geldt ook voor een verbouwing of het opnieuw indelen en inrichten van een bestaande ruimte.

HET KOETSHUIS

Rond 1900 gebouwd met koetsierswoning vlakbij Paleis het Loo

Ons architectenbureau is gevestigd in het koetshuis. Rond 1925 verdwenen de paarden en werd er een garagebedrijf annex “luxe autoverhuur” gevestigd
In 1996 is het pand gekocht van Jan Keizer, het hele pand was als werkplaats in gebruik, nu werd er een architectenbureau in gevestigd.

DE MANNEN

Vakidioten, halen het beste in elkaar boven. Doen alles voor de klant, ze gaan ver.

STEPHEN WARREN

Architect in hart en nieren en iemand waarbij de belangstelling en betrokkenheid verder gaat dan puur vakmatig beloften inlossen. Stephen bewandelt steeds nieuwe wegen, is bezig met de wereld om hem heen en is niet te beroerd vrije tijd te investeren in maatschappelijk belang.

Kleine tic: oude techniek. Eigenaar van Fiat 500

MICHEL BUS

Begeleid de bouw vanuit Witteveen architecten. De rust zelve. Kwaliteit en op tijd zijn voor hem belangrijke richtlijnen. Vakman tot in het diepst van z’n vezels. Ondersteunt Virplaca, dé studievereniging voor studenten bouwkunde en bouwmanagement.

Beetje fanaat: met vintage racefietsen.

BERT VAN UFFELEN

Steeds opnieuw op zoek naar de beste oplossing op de beschikbare meters en aangepast aan de wens van de klant. Dagelijks zet hij zijn creativiteit, inventiviteit en oplossend vermogen in voor steeds een net iets andere oplossing.

Terzijde: dol op bananen.