Loading...
Specialisaties2018-09-30T15:39:14+00:00

DUURZAAM BOUWEN

Duurzaam bouwen is noodzakelijk. Het is de basis voor de toekomst. Duurzaam is als begrip populair. Soms wat te makkelijk gebruikt vinden we.

Behalve voordelen kenen duurzame materialen en bouwmethoden ook hun eigen uitdagingen. Die moeilijkheid onderkent de overheid. Men is bereid daar ruimte voor te reserveren. Duurzaamheid komt meer binnen bereik als duidelijk is welke wegen je in subsidieland moet bewandelen.

Witteveen Architecten start met een gedegen advies of helder haalbaarheidsonderzoek om daadwerkelijk inhoud te geven aan het “duurzaam en energiezuinig bouwen.”

Noodzaak en nut gaan daarbij hand in hand.

OUD EN NIEUW

Oude techniek is som wonderlijk van eenvoud en effectiviteit, maar ook bijna vertederend van vorm. Neem de FIAT 500 Giardiniera. Door Stephen Warren gevonden in een schuur op Sicilië. Technisch een hoogstandje met beperkte middelen, 599 cc, 17,5 pk, 660 kg en plaats voor 4 volwassenen. Het ding doet het nog steeds en ‘niets teveel’ is het credo. Stephen Warren ziet het als een ode aan de techniek. Het jongere broertje, de FIAT 500 C – Twin Air die dagelijks in gebruik is, toont de knipoog. Respect voor wat was met de mogelijkheden van nu. Past wel bij Witteveen Architecten.